Zaka Dominika, a Szabadon című könyv írójának gondolatai

esti_kep
 

Főállásban Anya, aki nem szűnik keresni a Természethez visszavezető Utat. Mellékállásban pedig írónő.”olvashatjuk a Cserhát festői lankái között családjával élő Zaka Dominika facebook oldalának bemutatkozását.

Az írónő a napokban Csobánkapusztán megrendezett Gyüttment Fesztivál utáni örök érvényű, de mostanában különösen aktuális gondolatait ezúton olvashatják:

Nagyon sok emberrel volt szerencsém elbeszélgetni a Gyüttment Fesztiválon, és nagyon sokan, nagyon sok kérdést tettek fel. Engedjétek meg, hogy egy bejegyzésben kérdezzek vissza és adjak választ, hátha másnak is hasznára van. Bár nagyon nehéz alapelveket megfogalmazni, pár mondatban kísérletet teszek rá.

Ne szidd a világot, amiért rossz irányba tart. Te miért tartasz vele? Miért mész a rossznak vélt irányba, ha az természeted ellen való? Miért nem indulsz el a Neked tetsző felé? Miért félsz? Miért nem küzdöd le a gátlásokat, miért nem vállalod az őrültségeidet? Miért nem szereted a madarakat, a fákat, miért nem szereted embertársaidat? Miért nem fogadod el a szomszédaidat, miért nem érted meg a gyermekeidet? Miért akarsz megfelelni a társadalomnak, ami szerinted rossz irányba megy? Miért akarsz megfelelni bárkinek?

Úgy gondolod, ha már magadnak nem tudsz megfelelni, megfelelsz valaki másnak? Kinek lesz az jó? Ki és mit nyer általa?

Indulj el az Úton. Azon az Úton, amit Te választottál. Nem azon, amit helyetted és Neked választottak. Szánd rá magad. Kezdd el. Tégy érte. Ne ítélj. Ne félj. Ne keress kifogást. Mindenkinek más az Útja. Ne másokét keresd, járd a sajátodat.

Tudatosan törölj ki magadból mindent, ami negatív, mindent, ami elvonja figyelmed a Jóról. Időről időre visszakúszik a Rossz. Ne hagyd neki. Erősítsd a pozitívat. Találd meg mindenben a Jót. Amint felötlik Benned valamivel kapcsolatban egy rossz tulajdonság, azonnal keresd meg az adott dolog Jó oldalát, és arra koncentrálj.

Vegyél magadhoz tiszta energiát. Tiszta étel a veteményből, tiszta energia a természetből – tiszta gondolatok. Tanulj meg szeretni, akkor is, ha bántanak, akkor is, ha igazságtalanok.

Gyújts világot a Sötétségben, és azt a világot megtalálja majd, akit szintén zavar a Sötét.

Élj tiszta lelkiismerettel, ne bánts senkit, se szóval, se tettel. Segíts, ha segíthetsz. Adj. Akkor is adj, ha Neked sincs. Adj Hitet, Mosolyt, Szeretetet. Mert ezek sosem fogynak el.”

Cikkindító fotó: Kossuth Rocco

Bors Melinda298 cikk

Bors Melinda bővebb szerzői leírása, bemutatkozása. Bors Melinda bővebb szerzői leírása, bemutatkozása. Bors Melinda bővebb szerzői leírása, bemutatkozása.

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password